Ελαιοραβδιστικό τύπου (Τ) παλμικό – αχινός

Το ελαιοραβδιστικό CANDIA τύπου αχινός αποτελεί την τελευταία μας ανάπτυξη στον χώρο της ελαιοσυλλογής. O ελαφρύς από ανθρακόνημα ιστός του προσδίδει μια εξαιρετική ελαχιστοποίηση του βάρους του. (Μήκος 2,40 μέτρα μόλις 2,75 κιλά) ενώ η ακρίβεια της κατασκευής του και η εξαιρετική μελέτη που έγινε δημιουργούν την μέγιστη ανθεκτικότητα με τις ελάχιστες τριβές και φθορές. Η συχνότητα των παλμών της κεφαλής προσδίδει μία υψηλή παραγωγικότητα απαλλαγμένη από τραυματισμούς κλαδιών και ελαιοκάρπου. Η οικονομική έκδοσή του από ιστό αλουμινίου εξακολουθεί να συμπληρώνει την γκάμα μας.

Κατηγορία:


Χαρακτηριστικά του EλαιοραβδιστικούΤο σύνολο φύλλων, κλαδιών και ελαιοκάρπου πάλλεται ισχυρά μεταξύ των δύο κεφαλών του αχινού, δημιουργώντας έτσι μία υψηλή παραγωγικότητα χωρίς ζημιές στον καρπό και στο δέντρο. Αυτό οφείλεται στην ιδανική απόσταση μεταξύ των δύο κεφαλών του αχινού.Το σύνολο των 24 ραβδιών στις δύο κεφαλές του αχινού είναι ισομερώς κατανεμημένο. Έτσι αποφεύγεται το μπέρδεμα των κλαδιών γύρω από αυτές και ελαχιστοποιεί συγχρόνως τους κραδασμούς που μεταφέρονται από τις κεφαλές στον ιστό, καθιστώντας την βέργα ξεκούραστη στην χρήση της.Η απόσταση μεταξύ του ιστού και της κάθε κεφαλής είναι η ελάχιστη προκειμένου να μην εμπλέκονται κλαδιά και φύλλα με όλες τις δυσάρεστες για αυτό συνέπειες.Η απόσταση μεταξύ της παλλόμενης κεφαλής και του άκρου μετάδοσης κίνησης της βέργας είναι τόσο μικρή ετσι ώστε τα φύλλα δεν μπορούν να εισχωρήσουν και να προκαλέσουν προβλήματα στην λειτουργία του ελαιοραβδιστικού.Εξασφαλίζοντας τις ελάχιστες τριβές μεταξύ των κινούμενων μερών της βέργας δημιουργήσαμε το ελαιόραβδιστικό που μας προσφέρει :

Λιγότερους κραδασμούς
Λιγότερους Θορύβους και
Εξοικονόμηση Βενζίνης

Τα μεταλλικά γρανάζια της κεφαλής εξασφαλίζουν στο προΐον μακροζωΐα χωρίς προβλήματα.

Το ανθρακόνημα , υλικό του ιστού συνδιάζει το ελάχιστο βάρος του με την πλήρη ακαμψία του ακόμα και στο μήκος των 3,4 μέτρων.


Η B & T Components αποτελεί την μοναδική εταιρία παραγωγής προιόντων ανθρακονήματος στην Ελλάδα και η CANDIA CAPA ABETE διατηρεί την αποκλειστική αντιπροσώπευση τέτοιων ιστών στην χώρα μας.


Σαν εναλλακτική οικονομική λύση προτείνεται το αλουμίνιο σαν υλικό του ιστού. Τότε το μέγιστο ύψος της βέργας φτάνει τα 2,8m.


Η κατάληξη του καλωδίου σύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος με το χειριστήριο ενισχύεται με ένα σπυροειδές κάλυμμα από ειδική πλαστική ύλη έτσι ώστε να εμποδίζει την ελεύθερη ταλάντωση του καλωδίου, προστατεύοντας το από το εύκολο σπάσιμο.


Επί του χειριστηρίου υπάρχουν γύρω από την επιφάνεια του μικρές οπές οι οποίες εξασφαλίζουν την αναγκαία είσοδο και έξοδο του αέρα προκειμένου να ψύχεται ο ηλεκτροκινητήρας του.


Το εργονομικό χειριστήριο περιβάλλει τον ειδικά μελετημένο για την εφαρμογή αυτή ηλεκτροκινητήρα. Για τον σκοπό αυτό ενισχύσαμε τις νευρώσεις του, ελαχιστοποιώντας συγχρόνως και το βάρος του.


Τεχνικά Χαρακτηριστικά

1

Hλεκτροκινητήρας

                  DC 12V 100W

2

Μήκος καλωδίου

                  14.00 m

3

Υλικό Ιστού Βέργας

                  Ανθρακόνημα ή Αλουμίνιο

4

Μήκη Βέργας

                  2,40m με ιστό από ανθρακόνημα ή αλουμίνιο.
                  2,80m με ιστό από ανθρακόνημα ή αλουμίνιο.
                  3,40m με ιστό από ανθρακόνημα.

5

Βάρος ανευ καλωδίου

                  2,40m με ιστό από ανθρακόνημα      2,75 Kg
                  2,40m με ιστό από αλουμίνιο            3,05 Kg
                  2,80m με ιστό από ανθρακόνημα     2,90 Kg
                  2,80m με ιστό από αλουμίνιο            3,20 Kg
                  3,40m με ιστό από ανθρακόνημα      3,10 kg

6

Σύνολο Ραβδοφορέων

                  2 x 12 = 24

7

Παλμοί κεφαλής

                  1800-2600 παλμοί/λεπτό

8

Πηγή ενέργειας

                  1. Ηλεκτρογεννήτρια 14V 70A.
                  Με δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης έως και πέντε
                  ράβδων συγκομιδής ελιάς.

                  2. Μπαταρία αυτοκινήτου 80ah
                  Δυνατότητα λειτουργίας μίας βέργας για ένα συνεχές
                  εξάωρο.

*H όποια αλλαγή των τεχνικών χαρακτηριστικών πραγματοποιείτε ανευ προειδοποιήσεως.

TOP